Na een eerste telefoontje of de uitwisseling van e-mail, zullen we een afspraak maken voor een kickoff meeting. Tijdens deze meeting zal ik u uitleggen hoe bij mij het webdesign proces werkt. Ik zal alle vragen beantwoorden die u heeft over websites in het algemeen, hoe zoekmachines een rol spelen in de website, bezoekers verkeer, enz.

Ik zal naar uw gedachten en idee├źn over de website luisteren. Als u bepaalde aspecten van uw geplande website vast staan, zal ik aantekeningen maken en eventueel suggesties doen hoe bepaalde zaken opgelost zouden kunnen worden.

Als u nog niet precies weet hoe de inhoud van de website er uit zal zien, geen probleem daar ben ik voor. Ik zal een aantal fundamentele vragen stellen om een beter inzicht te krijgen naar de juiste functie van de site en ik zal meedenken om aanvullende mogelijkheden ten gunstig zijn van uw project aan te geven. Wellicht kunnen we wat brainstormen over aspecten als daar behoefte aan is. Ook zullen we praten over de doelgroep, wie het zou moeten aanspreken en wat we kunnen doen om deze groep zo goed mogelijk te bereiken.

Nadat we hebben afgesproken om te beginnen, zullen we kort door de fundamentele zaken lopen ter voorbereiding van het maken van een website wireframe en ontwerp. U moet denken aan zaken als wat is het meest geschikte navigatie systeem, de site structuur, layout, kleuren, lettertypen, enz.

Hierna begint de ontwerp fase van de website.