Nu het grafisch ontwerp van de website is afgerond,  is het tijd voor het programmeren van de daadwerkelijke webpagina’s. Het ontwerp wordt pixel perfect vertaald naar herbruikbare HTML templates, waarbij de nodige afbeeldingen direct uit het ontwerp bestand kunnen worden gehaald. Het maakt niet uit wat voor soort website er wordt ontwikkeld, of het nu gaat om een online shop of een WordPress blog, het creëren van de templates is een belangrijke stap, voor ieder pagina type wordt er een template gemaakt.

Ik programmeer en test mijn templates zodat ze er hetzelfde uitzien in alle moderne browsers zoals Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari en Opera en op tablets en mobiele telefoons.

Meestal begin ik met het creëren van de masterpage, deze pagina is het raamwerk van de website. In de masterpage kunnen vervolgens de diverse templates geladen worden en getoond. Gaande weg de ontwikkel fase kan het voorkomen dat er ontwerpbeslissingen worden genomen die de ‘look and feel’ van uw website beter te maken. Tijdens de ontwikkel fase is het mogelijk en gewenst dat de opdrachtgever meekijkt naar de voortgang van de website. Op deze manier kan er feedback gegeven worden en snel bijsturen. Ik streef ernaar u de best mogelijke website te bieden, van het begin tot het einde.

Als u tevreden bent met elk aspect van uw website, zullen we overgaan tot de laatste fase, persoonlijke training en service.