SEO ofwel Search Engine Optimalitation is engels voor zoekmachine optimalisatie, of ook wel online marketing genoemd. SEO is een overkoepelende term die verschillende methoden bevat om uw website beter vindbaar, leesbaar en gerangschikt te krijgen bij zoekmachines. Tijdens het maken van uw website wordt voortdurend rekening gehouden met SEO, het begint met het schrijven van foutloze code, en zorgen voor een heldere structuur van de gehele website. Deze structuur wordt vertaald in een XML sitemap die zoekmachines direct kunnen uitlezen en gebruiken. De volgende methoden zijn de meest populaire en ik kan u helpen met alle van hen.

 

Verschillende vormen van SEO

  • Zoekmachine vriendelijke website code
  • Content schrijven en trefwoord bepaling
  • Link building

 

Zoekmachine vriendelijke website code

Ik neem het grafische ontwerp van een website en vertaal dit  handmatig naar code in een editor. Dit betekend dat ik direct werk in de taal die zoekmachines lezen. Hiermee heb ik  totale controle over de volgorde van de inhoud ‘onder de motorkap’ van de site. Omdat zoekmachines van de bovenkant van een pagina naar beneden lezen, is het zaak dat de belangrijkste geschreven content zo hoog mogelijk op iedere pagina staat. Dit is vooral van belang op de homepage van de website, hier verwachten zoekmachines veel belangrijke informatie te vinden over de inhoud en de functie van de totale website. Een juist gebruik van de verschillende titel tags is ook zeker een punt van aandacht, deze moeten juist opgebouwd worden voor een optimaal resultaat. Alle goede webdesigners houden rekening met SEO bij het maken van websites, zo niet zal dit een aanzienlijke daling in de zoekmachine rangschikking tot gevolg hebben en zal uw website niet optimaal benut worden.

 

Content schrijven en trefwoord bepaling gericht op SEO

Zoekmachines gebruiken algoritmes om te bepalen waar het resultaat van een zoekactie wordt weergegeven. Een belangrijk onderdeel van het algoritme is de tekstuele inhoud van een website, vooral de inhoud op de home page zal zwaar meetellen voor de rangschikking. Op deze pagina, wilt u veel van de trefwoorden gebruiken waarop u gevonden wilt worden, maar misschien wel belangrijker waarop u verwacht dat mensen zoeken.

Ik kan u begeleiden bij het schrijven van een paar alinea’s over uw bedrijf voor gebruik op de homepage, ik zal samen met u achterhalen wat de beste strategie is voor het krijgen van een goede zoekmachine rangschikking van uw website. Ik zal onderzoeken wat de beste zoekwoorden voor uw bedrijf zijn en ik zal met een aantal goede trefwoord zinnen komen die u kunnen helpen om de strijd aan te gaan met agressieve concurrenten. Als u weet dat uw bedrijf te maken heeft met een zeer competitieve online markt, is goed geschreven content waarschijnlijk niet genoeg. In dit geval is linkbuilding (volgende paragraaf) een goede tweede optie.

 

Link building

Met link building zorg je ervoor dat er zo veel mogelijk  links op andere websites staan die verwijzen naar de jouwe. Een van de eerste plaatsen waar je gemakkelijk een link naar uw website kan maken zijn de vele online directories die er bestaan ​​op het internet. Sommige van deze zijn gratis en sommige kosten geld. Ik kan helpen bij het vinden van de beste die er te krijgen zijn.

Een andere optie is het kopen van links die verwijzen naar uw website. Dit kan echter riskant zijn omdat zoekmachines controleren op deze praktijk. Zoekmachines, met name Google willen hun zoekresultaten zo schoon en vrij van manipulatie mogelijk houden als ze kunnen. Als het nodig is uw website snel hoog in een concurrerende markt te krijgen, is dit waarschijnlijk de manier om het te doen. Ik zelf behandel dit deel van SEO niet persoonlijk, maar ik kan wel aanbevelingen doen voor een aantal kwalitatief hoogwaardige en betaalbare diensten die er zijn. Wees gewaarschuwd: als een zoekmachine uw website verdenkt van betaalde link building, kunnen ze uw website zwaar bestraffen, dus niet het eerste de beste SEO link building bedrijf  vertrouwen die u vindt.

 

Kunt uw website wel een boost gebruiken?  Bel me +31(0)624774678 of stuur me een email en we nemen uw SEO rangschikking onder de loep.