Noback webdesign Amsterdam ontwikkeld regelmatig websites in WordPress of Drupal. Beide systemen zijn open source content management systemen (CMS), waarvan WordPress wereldwijd verreweg de populairste is. WordPress is begonnen als blog software en Drupal als website beheer software. Tegenwoordig bieden ze allebei beide toepassingen aan en veel meer. Ik heb zelf geen voorkeur welke ik gebruik voor website development, ik vind Drupal wat robuuster, het geeft de developer wat meer vrijheid om de website naar zijn hand te zetten. WordPress is gebruiksvriendelijker voor de eind gebruiker en het is bovendien erg makkelijk updatebaar. Hier schrijf ik wat meer over WordPress beheer voor de eindgebruiker.

Als u zich afvraagt welk systeem het beste bij uw wensen past, of dat u misschien wel een op maat gemaakte beheer applicatie nodig heeft, neem contact met me op ik help u graag verder.

Er zijn twee kanten aan WordPress en Drupal voor een developer:

  • Theme Development
  • Plugin Development

Een plugin wordt in Drupal een module genoemd, het principe is identiek.

 

Plugins maken voor WordPress of Drupal

WordPress en Drupal zijn geweldige systemen om een website mee aan te sturen, en de plugin (module) uitbreidbaarheid is de reden waarom ze zo fenomenaal zijn. Met plugins kan je vrijwel iedere functionaliteit toe voegen aan de rest van de website. Ik heb ervaring met het schrijven van plugins voor WordPress en modules voor Drupal.

Er zijn bovendien duizenden gratis plugins waar ik regelmatig gebruik van maak als ik websites bouw. Meestal is er een passende plugin die perfect aansluit op de specifieke wens van de site eigenaar. Er is bijvoorbeeld een geweldige plugin om contact formulieren mee te maken, waar ik vaak gebruik van maak in mijn sites.

 

Thema’s maken voor WordPress of Drupal

Ik ben zowel een grafisch ontwerper als een website ontwikkelaar, dus als u een speciaal ontworpen WordPress of Drupal thema nodig hebt, kan ik u helpen. Dit kan van vanaf niets helemaal opgebouwd worden, dan begin ik in Photoshop en Illustrator tot we helemaal tevreden zijn en dan vertaal ik dit handmatig naar een WordPress of Drupal thema om te verzekeren dat de code schoon is en snel. In sommige gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een reeds bestaand thema waar ik dan aanpassingen op maak in een zogenaamd child theme. Het komt meestal voort uit een speciale wens van de klant en kan soms de kosten erg drukken.